Jaktvästar

Det finns massor av olika jaktvästar som tex, fleeceväst, hundförarväst, värmeväst, skyttevästar, tweedväst etc. Alla jaktvästar har olika funktioner och kan användas inom allt från tävlingsskytte, till att värmas, synas, skyddas och användas under vardagen. Här hittar du alla sorters jaktvästar så du kan hitta en som passar dig bäst till det ändamålet du är ute efter.

Chevalier Chase Doghandler Väst
Browning Tracker Pro Väst
Hundförarväst Pinewood
Chevalier Mainstone Fleeceväst Hazelnut
Härkila Wildboar Pro Hundförarväst
Chevalier Vintage Skjutväst
Neverlost Signalväst
Swedteam 1919 Classic Väst
Swedteam Ultra Vest
Härkila Angus Väst
Chevalier Mainstone Fleeceväst Navy
Swedteam Terra Light Väst
Browning Skytteväst Pro Sport Camel
Browning Skytteväst Pro Sport
Chevalier Mainstone Fleeceväst Autumn Green
Chevalier Vintage Skjutväst
Pinewood Väst Dog Sports 2.0 Svart/Mörkantracit
Chevalier Mainstone Fleeceväst Svart
Härkila Rannoch HSP shooting väst – Willow Green
Härkila Rannoch HSP shooting väst – Dark navy
Pinewood Karl Säkerhetsväst
Pinewood Nya Dog Sports Väst
Swedteam Terra Light Pro Väst

Värmevästar

Pumori Comfort Heat Extreme Värmeväst
Pumori Comfort Heat Värmeväst
Härkila Heat Värmeväst
ALPENHEAT Värmeväst FIRE-FLEECE
Pinewood Värmeväst Ultra Body-Heat
Swedteam Alpha Light Pro Väst
Avignon Värmeväst tunn V-ringad, Powerbank
Swedteam Alpha Pro Väst Svart
Swedteam Alpha Pro Väst Grön

Dam

Chevalier Chase doghandler Väst
Browning Ultra LADY Skytteväst
Chevalier Vintage Skjutväst Dam
Chevalier Mainstone Fleeceväst Dam Saddle Brown
Swedteam Väst Ultra Light W
Väst Härkila Jerva Lady
Pinewood Dog Sports 2.0 Mockabrun/Mörkoliv Dam

Vad ska jag tänka på när jag köper jaktväst?

När du köper en jaktväst finns det en rad faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du väljer en väst som passar dina behov och jaktpreferenser.

  1. Passform: Det är viktigt att jaktvästen sitter bekvämt och inte är för trång eller för lös. Se till att den passar din kroppstyp och storlek och ger frihet till armrörelser och gör det enkelt att röra sig.
  2. Material: Jaktvästar görs av olika typer av material, som bomull, merinoull, fleece eller andra tekniska textiler. Välj material som passar väder och temperaturen du jagar i, och som håller dig torr och varm.
  3. Förvaringsmöjligheter: Många jaktvästar har flera fickor och förvaringsmöjligheter för att hålla dina tillbehör och utrustning nära till hands. Tänk på vad för slags utrustning du behöver ha med dig och välj en väst med tillräckligt med förvaringsmöjligheter.
  4. Pris: Jaktvästar finns i en mängd olika prisklasser, välj en som passar din budget samtidigt som den ger dig tillräckligt med skydd och funktioner.

Jaktväst hundförare

En jaktväst för hundförare är speciellt designad för att möta de speciella krav som kommer med att ha en hund med på jakten. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en jaktväst för hundförare: En jaktväst för hundförare bör ha speciella förvaringsmöjligheter för hundens utrustning, kniv och radio. En jaktväst för hundförare bör ha speciella förvaringsmöjligheter som gör det möjligt att bära hundens koppel och koppelhållare utan att behöva hålla i dem med händerna. Den bör vara tillverkad av robusta material som kan tåla den extra användningen och slitage som kan uppstå när man har en hund med på jakten. Jaktväst för hundförare bör vara i varselfärg så man syns i skogen, då man ofta jagar vid tidiga morgonar eller sena kvällar Jaktväst för hundförare bör vara gjorda av tysta material, så att du inte skrämmer bort bytet med din rörelse och ljud. Jaktväst för hundförare finns i en mängd olika prisklasser, välj en som passar din budget samtidigt som den ger dig tillräckligt med skydd och funktioner.

Värmeväst

En värmeväst är ett plagg som är designad för att hålla dig varm i kalla väderförhållanden. De är vanligtvis gjorda av isolerande material, som dun eller syntetisk isolering, och kan ha olika typer av foder för att öka värmen. Värmevästar är  batteridrivna och är oftast förinställda med olika temperaturer eller “olika värmesteg”. 

När du köper en värmeväst är det viktigt att tänka på väderförhållanden du kommer att använda västen i. Välj en värmeväst med rätt isoleringskraft och lämpligt material för att hålla dig varm i kalla temperaturer. Andra faktorer att tänka på är passform, det är viktigt att den sitter bekvämt och inte är för trång eller för lös.