Chevalier har ett brett utbud av produkter, inklusive  jaktjackor, jaktbyxor, jaktskjortor, jaktmössor, jakthandskar, ryggsäckar och jaktknivar, som är speciellt utformade för jägare och friluftsentusiaster. Jaktkläderna är tillverkade av material i högsta kvalitet som ger skydd mot väder och vind samtidigt som de är bekväma att bära under långa jaktturer.

Produkter

Vi på jaktkläder.com har själva använt Chevaliers jaktkläder. Det vi gillar är den höga kvalitet av jaktkläder blandad med en otrolig bekvämlighet. Vi har listat några favoriter som du kan se här nedan.

 

Chevalier en livsstil

Det som gör Chevalier lite speciellt är att det är en livstil. Chevalier är inte bara ett varumärke utan också en livsstil för jägare och friluftsentusiaster över hela världen. De erbjuder inte bara jaktkläder utan även snygga kläder till vardagslivet.  Företaget har expanderat till många länder och har etablerat sig som en ledande tillverkare av jaktkläder och tillbehör. Chevaliers jaktkläder är omtyckta av många jägare och friluftsentusiaster för deras höga kvalitet, funktionalitet och stil.

Material

De använder sig av Gore-tex, Sympatex, Windstopper, windblocker och sitt egna membran Chevalite. Chevalite som de själva skapat är en trelagers membran. En yta som är vindtät och vattenavvisande, en membranfilm som låter vattenånga passera igenom för att undvika kondensation, och en inre yta som är mjuk och bekväm att bära mot huden. 

Hållbarhetsarbete

Chevalier är mycket väl medvetna om att produktion och försäljning har en negativ påverkan på miljön, men de jobbar kontinuerligt med att minimera den negativa påverkan. För att minimera den negativa miljöpåverkan arbetar Chevalier nära sina materialleverantörer för att minimera kemikalieinnehåll. Ett exempel på ett arbete de gör är att fasa ut PFAS ämnen i deras vattenavvisningar. De har I flesta av deras produkter bytt ut impregneringar och arbetar hårt mot att nå ett mål där Chevaliers impregneringar ska vara PFAS-fria senast år 2023. De jobbar också med att använda återvunnet material i deras jaktkläder. Där de också aktivt letar efter nya material med lägre resurspåverkan. Eftersom produktion av kläder bidrar med mycket spill har de en aktiv dialog med deras plaggleverantörer för att minimera spill. Förutom att få en så miljövänlig produktion av sina jaktkläder arbetar Chevalier även med det sociala ansvaret. Därför har de en uppförandekod som deras samarbetspartner skrivit på. De följer upp arbetet efter påskrivning för att ha koll på att samarbetspartner tar socialt och miljö relaterade utmaningar på allvar. 

What are you looking for?
Please type the word you want to search and press "enter"