Huvudkontoret är beläget i Värnamo, där de känner sig mest hemma, omgivna av skog och natur. De är stolta över det småländska arvet och har etablerat närvaro både i Sverige och i andra delar av Europa. Deras mål är att göra det möjligt för fler människor att njuta av fördelarna med ett aktivt friluftsliv, vilket främjar välbefinnandet.

Produkter

Vi på jaktkläder.com har själva använt Pinewoods jaktkläder. Det vi gillar är den höga kvalitet av jaktkläder till ett riktigt bra pris blandad med en otrolig bekvämlighet. Vi har listat några favoriter som du kan se här nedan.

Pinewood av folk för folk 

Pinewood är dedikerat till att producera kläder och utrustning som gör ditt utomhusliv tryggt, bekvämt och enkelt oavsett var du befinner dig: i skogen, på passet, vid sjön eller uppe på fjället – vare sig du är med din hund, håller i en vandringsstav eller håller i ett fiskespö. Varje söm på varje plagg är noga designad med en kombination av erfarenhet, kunskap och omtanke, allt utfört i Värnamo. Pinewoods inspiration är inte baserad på hur de vill att människor ska leva sina liv utomhus, utan hur de faktiskt gör det. Drar nytta av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och den speciella småländska uppfinningsrikedomen. Och är stolta över att vara en lokal verksamhet i Småland, Sverige.

Pinewoods mål är att att dina kläder aldrig ska vara något du behöver oroa dig för, särskilt inte i stunden. De men att i stunderna handlar det inte om vilka kläder du bär, utan om de minnesvärda ögonblicken du skapar som till exempel dröm-Jakten. Så, därför arbetar de oavbrutet varje dag för att varje aspekt av Pinewood-produkter ska vara så bra att man inte ens behöver tänka på dem. De tycker att den bästa reklamen för dem är när kunden inte tänker på dem utan istället fokuserar på sin egen upplevelse.  

 

Hållbarhetsarbete

Pinewood är vi medvetna om det stora ansvar som ett globalt klädmärke har när det kommer till att värna om klimatet. De strävar målmedvetet efter att minska materialavfall, begränsa användningen av skadliga kemikalier och undvika plast som kan förorena vår natur.

Pinewoods övergripande ambition är att öka användningen av hållbara alternativ och material i produktutvecklingen. Genom att kontinuerligt höja kvaliteten på all deras utrustning ser de till att produkterna får längre livslängd. De använder endast miljövänliga vattenavvisande impregneringsmedel och arbetar konsekvent med att öka användningen av återvunna material. Dessutom ställer Pinewood höga krav på materialleverantörer, och ser till att de minst följer EU:s kemikalielagstiftning.

Som medlem i Amfori, en av de ledande globala organisationerna för öppen och hållbar handel, uppmuntrar Pinewood sina leverantörer att certifieras enligt BSCI (Business Social Compliance Initiative) för att säkerställa rättvisa och trygga arbetsförhållanden. Pinewood arbetar kontinuerligt med att utforska och utveckla nya metoder för att bli ännu bättre, mer transparenta och rättvisa i alla delar av verksamhet. Om du vill läsa mer om Pinewoods hållbarhetsarbete, klicka här.

What are you looking for?
Please type the word you want to search and press "enter"